Over

easy2edit is het ICT-platform voor het onderwijs
Easy2edit biedt een veilige en grenzeloze werk-omgeving voor leerlingen. Ze krijgen de ruimte voor hun eigen individuele ontplooiing, zonder dat zij hierbij bloot worden gesteld aan informatie die niet voor ze is bedoeld!

Met easy2edit heeft iedere leerling een eigen omgeving waarmee hij een webbased oplossing als leermiddel gebruikt. Programma’s opstarten, informatie zoeken en opdrachten inleveren gaat allemaal binnen één visuele omgeving. Hiermee heeft de leerling een eenduidige basis van waaruit hij verschillende taken kan uitvoeren en praktisch bezig is om leerstof toe te passen.

Easy2edit is laagdrempelig in gebruik zodat de leerling er snel vertrouwd mee zal raken. De leerling kan eenvoudig en eenduidig gebruik maken van de educatieve pakketten die voor hem geselecteerd zijn en leert tegelijkertijd het internet effectief in te zetten.

Naast het grote educatieve voordeel van easy2edit, zal de leerling zich eveneens op communicatief vlak ontwikkelen. Het easy2edit-platform biedt de mogelijkheid om op eenvoudige wijze leerlingen onderling of groepen leerlingen met elkaar te laten communiceren door middel van chat groepen, forums en andere communicatie middelen binnen easy2edit.

Dit gaat zelfs verder dan alleen de eigen school. Ook tussen leerlingen van verschillende scholen kan op simpele wijze contact worden gelegd. De leraar treedt daarbij op als supervisor en kan een oogje in het zeil houden.Voor leerkrachten en ict-coördinatoren biedt easy2edit gemak in de vorm van een eigen persoonlijk profiel met daarop uitsluitend de modules die men nodig heeft. Een digitaal forum maakt de leerkrachten beter bereikbaar en met een digitaal rapport kunnen zowel ouders als leerlingen hun resultaten volgen. Vanzelfsprekend is dit rapport alleen voor de betrokken partijen zichtbaar.

Het Klaskompas de easy2edit oplossing speciaal voor het basisonderwijs
Omdat Actacom al een bekende partner is in het basisonderwijs met veel ervaring en expertise zijn wij voor het gebruik van easy2edit in het onderwijs een samenwerkingsverband aangegaan met Actacom. Samen hebben wij het Klaskompas ontwikkeld de easy2edit oplossing voor het basisonderwijs.